Lär dig att spara pengar på din inteckning

Om du funderar på refinansiering din inteckning eller bara har en ny inteckning på böcker, se till att jämföra räntorna på varje långivare du funderar på. Här är några tips för att spara pengar på din inteckning.Först, inte basera ditt beslut på räntan. Räntan gäller endast en betalning per månad, men om du bor i ett högkostnadsområde blir räntan högre. I områden med låga levnadskostnader kommer priserna att vara lägre. Därefter överväga lånebeloppet. Medan ju större inteckning, desto mer kommer du att betala för den månatliga betalningen, de andra avgifterna kommer att sänka dina månatliga betalningar. Tänk på att ju större belopp, desto längre tid kommer det att ta för lånet som skall betalas av. Ett litet lån med hög ränta kommer att ta längre tid att betala av än ett stort lån med en låg ränta. En tredje sak att tänka på är förskottsbetalning straffavgifter. Vissa inteckning företag kommer att ta ut en avgift om du väljer att inte använda hela inteckning under en tid efter att ha köpt hemmet. Denna avgift kan lägga till så mycket som fem procent till den månatliga betalningen. Det är bättre att komma in i ett program med en avbetalning program eller ballong betalning.

Slutligen överväga din kredit värdering innan du väljer en inteckning företag. Inte bara välja ett inteckning företag baserat på den lägsta räntan och de bästa lånealternativ. Din ränta och avgifter bör också vara lämpliga för din kredit. Till exempel kanske du kan spara pengar på en inteckning om du förhandlar lägre betalningar, och en bra kundservice personal bör kunna förklara för dig hur man gör det. Det är också en bra idé att fråga om utökade betalningsalternativ om du har en dålig kredit värdering.Naturligtvis finns det många inteckning företag där ute som erbjuder “lyckligt i alla sina dagar” inteckningar och en låg ränta kan fortfarande gälla, men kom ihåg att räntorna ändras regelbundet och att den nuvarande räntan kan vara samma som nästa gång du ansöker. Du kan hitta dig själv att betala mer under lånets löptid, eller räntan kan vara densamma som föregående år.

Dessutom, vissa människor med låga kredit värdering föredrar hög ränta inteckningar som kommer med höga straffavgifter för förtida betalningar. Ibland även låg rankade inteckning långivare kan vara villiga att erbjuda bättre villkor för personer med dålig kredit. Många låntagare tycker att besväret med att göra betalningar varje månad på hög ränta lån och andra påföljder kan vara värt det.

Kontrollera företaget

Du måste också överväga kvaliteten på det företag du väljer när det gäller att förhandla om dina priser och avgifter. Även om det är skönt att veta att du betalar mindre varje månad, vill du se till att inteckningen är kvalitet och de är inte överladdning dig. För att få en inteckning, måste du ha ett jobb som har råd med den månatliga betalningsbeloppet, och du vill komma in i ett inteckning program som passar dina behov. Ingen vill vara i ett inteckning program som är svårt att kvalificera sig för och omöjligt att få godkänt för. Dessa avgifter bör ställas in som riktlinjer som du måste följa när du skickar in ansökan till inteckning företaget. Se till att du granskar dessa och se till att du förstår dem och vad de betyder. Det är i ditt bästa intresse att komma in i ett inteckning program som passar din budget och tar hand om dina behov.

Att få en bra inteckning företag kan innebära mer pengar i fickan varje månad, och ansökningsprocessen kan vara lätt om du följer tipsen ovan. Det finns många alternativ när det gäller inteckning planer, så se till att du gör din forskning innan du väljer en inteckning företag.

Detta är en bra sida koncernbidrag.se om ekonomi.