Problem med Skatteverket

När du har fått ditt meddelande från Skatteverket om eventuella inteckning skatt och / eller straffavgifter, och du är under en inteckning, är det viktigt att du agerar snabbt för att stoppa Kronofogden från att beslagta ditt hem. Om du låter meddelandet och andra meddelanden regeringen från Skatteverket stapla upp, kan du bli förvånad när Skatteverket äntligen gör ett försök att utestänga ditt hem. Du kanske inte ens är medveten om det.

Den första och mest lämpliga åtgärder att vidta efter att du fått ditt meddelande är att kontakta din långivare för att fastställa om det finns en lösning. Många gånger husägare kan söka en lösning genom inteckning mäklare eller advokat, de har behållit för att hantera detta specifika fall.

Beslagta fastighet

Husägaren kan också kontakta Skatteverket i ett försök att se till att alla federala lagar som rör inteckning skatt och / eller straffavgifter och påföljder har följts. För att stoppa Skatteverket från att beslagta ditt hem, är det viktigt att låntagare är medveten om dessa lagar. Om inteckning inte är medveten om några lagar, kommer husägare måste kontakta sina statliga och landsting för råd. De kommer att kunna avgöra vilka lagar som är tillämpliga i deras situation. Om låntagaren kan komma överens med Skattekofta och långivaren om inteckning skatt och / eller straffavgifter, då husägare bör agera snabbt för att stoppa Skatteverket från att vidta rättsliga åtgärder mot dem.

En vanlig metod som Skatteverket använder för att tvinga den som lånar ut att betala skattetillägget eller böterna är att hota dem med avskärmning. Om låntagarna inte kan komma till en resolution med Skatteverket, kan de behöva sälja sitt hem för att betala skulderna. Innan inteckningen är förpackad, kommer en av förpackningsombuden att lägga till skatterna. Så är inte alltid fallet. Det kan finnas specialerbjudanden på transaktionen där avskärmningsprocessen inte inkluderar skatter som läggs till. Men om du redan har köpt ditt hem och ta reda på att det finns skatter som tas ut, är det absolut nödvändigt att du stoppar avskärmning och sälja ditt hem. Det är möjligt att använda en specialist fastighetsmäklare för att hjälpa dig att sälja ditt hem.

Varje försäljning av ditt hem kommer att innebära en potentiell avbetalning av det resterande beloppet på inteckningen. Även om Skatteverket inte ges befogenhet att ta ditt hem, är det möjligt att Skatteverket kan lämna in en stämningsansökan om du inte uppfyller kraven i inteckning.

För mer information om fastigheter besök denna sida naringsfastighet.se.