Att boka konferens i Göteborg – Den enkla vägen

Om en konferens ska bokas på en mindre ort finns oftast inte speciellt många olika alternativ att välja mellan. Utifrån hur många man är och vilket budget som finns brukar det relativt snart visa sig var konferensen ska bokas. När det kommer till Göteborg, och andra storstäder, är det inte lika uppenbart. Utbudet är mycket stort av hotell- och konferensanläggningar i Göteborg och det tar riktigt lång tid att jämföra de som passar in på de kriterier som företaget/organisationen har.
Då är det betydligt enklare att gå via företag som specialiserat sig på konferenslösningar i staden. Den stora fördelen är att de kan presentera både konferenshotell (boende, mat, konferens på samma ställe) samt de lokaler som enbart är konferensanläggning. I det senare fallet får de som anordnar konferensen själv ordna med mat och boende separat.

 
Att använda sig av denna tjänst (som är gratis) går till på följande sätt.
Antingen ringer/mailar man direkt till något av dessa företag och presenterar vilka behov man har. Då de har lång erfarenhet av konferensbokningar brukar de även lyfta fram aspekter och ställa frågor som man inte alltid har tänkt på som kund. Allt för att hitta en anläggning som passar så bra som möjligt. Utifrån den informationen presenterar de sedan ett utbud av konferensanläggningar i Göteborg som passar in på kraven.

Olika konferensalternativ

Vill man istället jämföra och titta på de olika alternativen online har många av dessa företag avancerade sökfunktioner på sina hemsidor som gör att man kan filtrera fram de anläggningar som har passande utbud. Det kan exempelvis vara att det ska vara beläget på en herrgård/slott, att det ska ha spa eller vara beläget centralt/nära flygplats.
En annan sak som många gånger går att välja är om konferensanläggningen ska vara belägen i närheten av någon speciell aktivitet. I Göteborg kan det exempelvis vara att man vill bo nära Ullevi i det fall som samtliga deltagare även är bjudna på en konsert/match någon av kvällarna.

För att ytterligare få tips om konferens rekommenderas Mötesbranschen.se och deras sammanställningar över konferens i Göteborg och Stockholm