Val av konferensanläggning

Vad avgör vilken konferensanläggning som ska väljas? Här är några punkter som kan vara helt avgörande.

Centralt läge – Är det ett stort event mitt i centrala Göteborg som företaget ska delta i? Välj att ha konferens med mycket centralt läge så behöver de anställda inte lägga mycket tid på transporten mellan olika platser.

Nära flygplatsen – Kommer deltagarna till konferensen med flyg? Välj en konferensanläggning i närheten av flygplatsen för enkel logistik. Detta inte minst om konferensen är kort och inte innefattar övernattning.

Med Hotell – Beräknas ni träffas flera dagar? I så fall är hotell ett självklart alternativ. Hotell finns med väldigt många olika prisnivåer. Generellt blir det billigast med ett konferenspaket.

Båtkonferens – I Stockholm innebär ”Båtkonferens” främst att man åker iväg på Silja Line eller annat kryssningsfartyg. I Göteborg (delvis även Stockholm) kan det innebära en dagstur på en mindre båt som man därmed kan vara ensamma på.

Med Spa – Tid för avkoppling och relax? Välj en anläggning med en ordentlig spa-anläggning. Kom ihåg att det är mycket stor skillnad mellan vad ett hotell kallar för ”spa” och en riktig anläggning…

Nära fjäll och skidåkning – Att göra något tillsammans är alltid uppskattat. Önskas skidåkning får man räkna med att kostnaden per person blir lite högre. Detta med liftkort och eventuell hyra av skidor. Men att bjuda sina anställda på en konferens nära backen är mycket uppskattat.

Med festvåning – Ska ni ha en stor fest sista kvällen? En fest för 150 personer kräver en stor festlokal och gärna en restaurang som kan ordna med maten och kanske underhållning.

Med aktiviteter – Ska ni själva ordna aktiviteter på plats eller ska hotellet ordna med detta? Är det stillsam vinprovning som önskas eller bergsklättring? Att ha aktiviteter tillsammans är ett trevligt sätt att lära känna varandra mer än som arbetskollegor.

Utomlands – Konferens på ett lokalt hotell i Göteborg, eller på playan i Spanien? Det kan tyckas mycket lyxigt att åka utomlands men eftersom kostnaden för hotell och anläggning är lägre i många länder blir det inte så stor skillnad i pris. Detta framförallt om konferensen är tänkt att löpa under en hel vecka eller åtminstone 4 – 5 dagar.

Svårt att välja? – Känns det svårt att välja var och hur allt ska anordnas? Kontakta arrangörsföretag som därmed tar hand om allt från bokning av hotell till inplanering av aktivitet.