Planera en spa-konferens

Att alla ska känna sig inkluderade är viktigt för att man ska få ett bra arbetsklimat vilket leder till färre sjukanmälningar. Ett perfekt tillfälle att skapa det är konferenser kombinerat med hälsoaktiviteter. Vet man inte vad man ska göra så kan man få hjälp med planeringen.

På många arbetsplatser kan det vara mycket stressigt och det finns inte många stunder då man kan koppla av. Ordet konferens kanske inte låter särskilt avkopplande heller men om det är avkopplande eller inte beror helt på vad det är för miljö som konferensen arrangeras i. Ett miljöbyte, även bara för en dag, kan göra riktiga underverk för arbetsklimatet och den egna hälsan. Det finns många olika platser och aktiviteter som man kan kombinera konferensen med. Spa är någonting mycket avkopplande vilket är något av det bästa man kan kombinera en konferens med. Men innan det krävs det en del planering.

Så här planerar du en SPA-konferens

Ett bra tips på hur man kan komma på någonting som kan passa alla är att till exempel ta med personer från olika avdelningar om man är ett större företag. Detta gör att man får en bredd på intressen och annat. Spaanläggningar har alla möjliga aktiviteter i många olika miljöer som ger en stor bredd på vilka möjligheter det finns.

På ett spa finns det många olika aktiviteter som ger mycket gemenskap. Mellan mötena eller seminarierna slänger man in någon avkopplande aktivitet där man kan koppla bort tankarna så att man får en lugn stund. Detta kan vara pedikyr, ansiktsbehandling och massage. Detta gör också att man lättare kan hålla uppmärksamheten uppe under långa möten så att man kan tänka klart hela tiden.

Även en sak som mat kan spela en mycket stor roll för resultatet av konferenshelgen är mat och dryck. På ett spa finns det självklart alla möjliga rätter för veganer, köttätare, laktos- och glutenintoleranta. Nyttig mat är a och o för välmåendet och koncentrationen och på ett spa finns all den maten inom räckhåll.

Välj en konferensanläggning som har allt

Det är inte endast mat och aktiviteter som skapar en stimulerande stämning utan själva byggnaderna kan vara mycket viktiga. Ett stelt rum utan fönster låter självklart inte som en miljö som någon vill vara i. Detta behöver ni nog inte råka ut för då spaanläggningar tänker på allting som kan påverka människor positivt. Det gäller inte minst Blue Hotel på Lidingö som inte bara erbjuder en makalös upplevelse i Blue Spa, utan hela konferenshotellet med sin plats andas avkoppling och inspiration. Läs mer om konferenspaket spa här.